Biografie

Ronald de Boer, eigenaar van Sail-Trek

Sail-Trek is een eenmanszaak, gerund door Ronald de Boer, die gebruik maakt van een netwerk van duikers, instructeurs en andere per opdracht nodig zijnde mensen.

Ronald beleefde zijn eerste duikervaring op 11-jarige leeftijd, tijdens trainingen van zijn vader bij de Haagse brandweer.Tijdens zijn diensttijd in Roosendaal begon hij met het echte duiken en een aantal jaren later werd hij duik- instructeur onder de bezielende leiding van Paul Costongs.

Eigenaar Sail-Trek Ronald de BoerVanaf het moment dat grote vriend Pim de Rhoodes zijn 32m lange ijsbreker inruilde voor een schip van 60 meter, deed Ronald een schat aan ervaring op. Vooral op het gebied van wrakduiken maar ook op het gebied van varen en duiken op zee. Dit laatste brengt de nodige inzichten en gevaren met zich mee.

Mede door de verwaaidagen ging hij zich meer op grotduiken toeleggen. Daar heeft hij bijna alle mogelijke technische duikpapieren behaald (full cave, trimix). Hij volgde praktisch alle technische opleidingen bij Phil Short en Kevin Gurr, twee levende legendes en uitvinders van onder andere de zeer geavanceerde duikcomputer de VR-3 en de Ouroboros (rebreather).

Ronald is ervan overtuigd dat je een overkill aan kennis op je leerlingen moet hebben. Zijn basis “old school” heeft hij inmiddels aangevuld met nagenoeg alle technische duikpapieren, zodat hij volledig op de hoogte is van wat er zich in de duikwereld afspeelt.