Duikreis wrakduiken Scapa Flow met Cdt. Fourcault

Ga nu op exclusieve duiktrip met Cdt Fourcault naar Scapa FlowIn September is er weer een duikreis met de fantastische mogelijkheid te duiken met de Cdt. Fourcault in Scapa Flow (Orkney eilanden, Schotland). Vele duikers dromen er al jaren van hier ooit te duiken.

Toen daar in de eerste wereldoorlog de Duitse vloot lag gaf de Duitse bevelvoerder Ludwig von Reuter de opdracht de schepen tot zinken te brengen om te voorkomen dat de vloot in Britse handen viel. Van de 74 Duitse schepen in Scapa Flow werden er 52 inderdaad door de eigen bemanning tot zinken gebracht, waaronder 15 van de 16 slagschepen.

Later zijn ook enkele Britse schepen getorpedeerd.

 

De Cdt. Fourcault

 

cdt. fourcault voor scpa flow schotlandHet unieke aan deze week is dat je te gast bent op de Cdt. Fourcault, een fantastisch geoutilleerd schip van 56 m, met 50 slaapplaatsen, decotank, ribs, helicopter en nog veel meer. Ook als niet duiker is het goed vertoeven aan boord.

Dit schip heeft al vele geweldige reizen gemaakt naar Portugal, Spanje, Griekenland (Brittanic), Schotland, Ijsland, Groenland en meer. Ook is zij o.a. ingezet voor de actie “duik de Noordzee schoon” en de laatste maanden zijn er met de Fourcault 2 expedities gemaakt om te zoeken naar de Lyubov Orlova 

 

De reis

 

Eerste week is inmiddels vol.

De tweede week kunnen mensen zaterdag 21 september aan boord en een week later 28 september gaat iedereen weer van het schip af.

Scapa Flow is het best bereikbaar met de auto. Je kunt vliegen maar het is een lastige verbinding.

Een optie met de auto is via IJmuiden met de ferry naar Newcastle, dan naar Aberdeen en dan met ferry naar Kirkwall, dan naar Stromness.

Vervoer dient men dus zelf te regelen en zit niet bij de prijs inbegrepen.

 

In de 7 daagse reis is inbegrepen:

  • * 7 overnachtingen
  • * eten en drinken (frisdrank)
  • * luchtvullingen (in principe 2 duiken per dag)
  • * vanaf Fourcault naar wrak met rib (uiteraard gaan we dichtbij liggen)
  • * Prijs is 1400 euro
  • * van 21-9-2013 tot 28-9-2013

 

De bemanning aan boord staat constant stand-by en assisteert daar waar nodig.

 

Awesome Flickr Gallery Error - 307 Temporary Redirect

307 Temporary Redirect


CloudFront

 

Voor de duikers

 

Vele duikers hebben Scapa Flow al jaren op hun lijstje staan en dit is een zeer mooie gelegenheid hier te gaan duiken.

Officieel stelt het duiken daar geen aparte eisen aan de duiker maar ervaring met stroming (ook al is de stroming daar op meeste locaties meestal nihil) is handig evenals ervaring met wrakduiken. Minimale niveau is advandced Nitrox. Uiteraard kan je via Sail-Trek een opleiding volgen of oefenduiken maken.

 

Aanmelden

 

Heb je nog vragen? Stuur en mail of beter stort je in het avontuur en meld je direct aan.

Dhr. Mevr. 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Aantal personen

Je krijgt na aanmelding van ons een formulier voor aanvullende info (o.a. paspoortnummer, duikbrevetten e.d.) samen met een factuur. Zodra je deze hebt betaald is je inschrijving is definitief. Vulling van de beschikbare plaatsen geschiedt op volgorde binnenkomst betaling.

Comments on this entry are closed.

Categorieën

Sail-Trek Archief