Train voor Dirtkings, Mud masters, Fisherman’s Friend Strongmanrun met Bootcamp Marine bij Sail-Trek

Dirtkings, Mud masters, Fisherman’s Friend Strongmanrun, de zogenoemde obstacle runs mogen zich verheugen in stijgende populariteit.

Sail-Trek is dan ook vereerd dat zij is erkend als een van de mogelijkheden je voor te bereiden op dergelijk prestatietochten (voor een kleine groep is het zelfs een wedstrijd).

 

mmbanner_250x250_black

Bootcamp marine van Sail-Trek is officieel erkend programma als voorbereiding voor Dirtkings Mudrace

Uit ervaring blijkt dat veel mensen deze runs onderschatten. Je kan een prima tijd neerzetten op bv de 10 km maar vaak zijn de hardlopers mensen die graag lekker in een ritme lopen. Gedurende deze races kom je constant hindernissen tegen en word je constant uit dat ritme gehaald.

De hindernissen zijn niet te vergelijken met die van survivalruns maar het oefenen van hindernissen in het algemeen en specifiek voor deze obstacle runs is een must, evenals het wennen aan de overgangen van lopen/zwemmen naar hindernis en weer terug.

Bootcamp Marine (ontwikkeld door Sail-Trek) is een prima mogelijkheid je voor te bereiden op dergelijke runs. Kracht, conditie en behendigheid komen aan bod zodat je je kansen om een dergelijke race goed en blessurevrij uit te lopen aanzienlijk vergroot.

De huidige bootcamp trainingen (niet van Sail-Trek) zijn een goede voorbereiding maar missen het specifiek trainen op hindernissen. De materialen die bij het Bootcamp Marine programma van Sail-Trek worden gebruikt komen deels van de mensen die deze races opbouwen. Door de toenemende vraag gaan wij in het Bootcamp Marine programma ook hindernissen trainen buiten het zwembad.

Stuur een email voor trainingstijden, vragen of bevestiging van deelname.

Comments on this entry are closed.

Categorieën

Sail-Trek Archief